Putojantis vynas MONATIC PERLATO/ Vino Spumante Pecorino/ Brut – lengvas, subtilus vynas, kuriame juntamas žolelių ir gėlių aromatas. Vyraujantis šalavijų ir baltų gėlių kvapas. Skonyje subalansuotas, subtilus minerališkumas su lengvi burbuliukai. Tai – ypatingas putojantis baltasis vynas, gaminamas iš rugpjūčio viduryje rankomis surinktų, Pecorino rūšies vynuogių. Ši rūšis pasižymi dideliu rūgštingumu ir dideliu cukraus kiekiu, todėl jos labai tinkamos vynui gaminti. Cukrus virsta pakankamai dideliu alkoholio kiekiu, tačiau rūgštingumas padeda tai subalansuoti, todėl vynai išlieka traškūs ir švieži.
Putojantis vynas MONATIC PERLATO/ Vino Spumante Pecorino/ Brut – koks maistas geriausiai dera su šiuo vynu?
Putojantis vynas gali būti puikus aperityvas. Tad jeigu ruošiate savo antrajai pusei romantišką vakarienę, pradėkite ją nosį ir gomurį kutenančiais burbuliukais. Kurie sužadins apetitą ir kitas jusles. Neabejotinai prie šio vyno tiks egzotiškos austrės. Iešmelis griliuje ar keptuvėje pačirškintų krevečių ar šukučių. Kalmarų ar kitų jūros gėrybių.
Karštajam patiekalui taip pat tiks patiekalai, „atkeliavę iš vandenų”. Balta ar raudona žuvis, aštuonkojo čiuptuvai, pagardinti šviežiomis žolelėmis ir kvapniu česnaku. Privers aikčioti ir sužavės. O putojantis vynas tik pastiprins įspūdį ir padės dar geriau atsiskleisti patiekalų skoniams. O maistas, savu ruožtu – padės pajusti visas vyno skonines savybes.
Vynas taip pat tiks ir su įvairiais užkandžiais. Žuvies kapotiniais, vieno kąsnio sumuštiniais ir brusketomis. Neapsiriksite šį vyną pasirinkę tiek verslo vakarienei, tiek romantiškam vakarui.
Kaip patiekti ir vartoti šį vyną
Baltą vyną, o ypač putojantį, būtina patiekti atvėsintą. Tik taip pajusite tikrąjį jo grožį ir visas skonines savybes. Tinkamiausia temperatūra – +8 – +10 laipsnių. Tokią temperatūrą geriausia pasiekti įdėjus butelį į kibirėlį su ledukais. Geriausia, kai kibirėlyje yra pusę kiekio šalto vandens ir pusę – ledukų. Šaltis tolygiai apgaubia butelį ir išlaiko jame reikiamą temperatūrą. Papildę taures, butelį su likusiu vynu grąžinkite į ledo kibirėlį. Taip vynas visada išliks reikiamos temperatūros, ir papildžius jį taurėje – toliau džiugins ir žavės. jei ledo kibirėlio neturite, vyną atvėsinkite šaldytuve, lentynoje, kuri mažiausiai šaldoma.