Prosecco vynas MONATIC ASOLO Prosecco/ Superiore/ DOCG/ Brut – lengvas, švelnus su gėlių aromatais, kuriuose labiausiai išryškėja akacijų gėlių atspalvis. Jūsų gražiausioms šeimos šventėms ar romantiškiems vakarams dviese. O gal smagiam vakarėliui su draugėmis. Kremiški, švelnūs burbuliukai. Intensyvios gėlių, obuolių ir kriaušių natos, jaučiamos nosyje ir burnoje. Dėl subalansuoto rūgštingumo visas vynas tampa aksominis, gaivus ir stabilus. Puikiai dera su maistu arba vienas. Kaip puikus, vakarui nuteikiantis aperityvas.
Prosecco vynas MONATIC ASOLO Prosecco/ Superiore/ DOCG/ Brut – su kokiu maistu dera šis vynas?
Baltas, sausas, putojantis vynas – puiki vakaro pradžia. Jeigu tai – didelė šventė, svečius galite pasitikti šio gaivaus gėrimo taure. Kartu pasiūlydami ir lengvus užkandžius. Vieno kąsnio sumuštinius ar sūrio kąsnelius. Na, o jeigu tai – romantiška vakarienė dviese, sukaktis ar tiesiog laikas kartu, žinoma negalite praleisti progos pasimėgauti klasika. Austrės ir burbuliukai. Puikus aperityvas vakarienei ir viliojantis afrodiziakas.
Na, o jeigu tai – draugų vakarėlis, šis putojantis vynas neabejotinai nuspalvins jį smagiausiomis spalvomis. Puikiai tiks su įvairiais užkandžiais ar net vakarienės patiekalais. Midijos grietinėlės ar vyno padaže, su belgiškomis bulvytėmis ar itališka česnakine duonele. Užgeriant taure prosecco. O gal – jūros gėrybių sriuba ar troškinys. Dovanojanti puokšte rafinuotų skonių, jūros druskos natas, užbaigiamas gaiviais burbuliukais. Smagus vakaras garantuotas. Kupinas smagių kalbų, juoko ir aikčiojimo dėl svaiginančių skonių.
Kaip patiekti ir vartoti šį vyną
Skaniausia šį vyną būtų gurkšnoti gerai atvėsintą. Iki +8 – +10 laipsnių temperatūros. Tuomet jis bus išties gaivus ir žavės savo skoniais ir aromatais. Tokiai temperatūrai pasiekti, geriausia vyną įdėti į kibirėlį su ledu. Taip vynas atvės, o butelis, laikomas jame, išlaikys tinkamą temperatūrą. Ir kiekvienas taurės papildymas bus gaivinantis ir gardus. Geriausia, jei ledo kibirėlyje bus ir šalto vandens. Maždaug perpus vandens ir ledo. Taip bus išlaikoma tolygi viso gėrimo, esančio butelyje temperatūra. Na, ir žinoma, būtina parinkti tinkamas taures, aukšta kojele. Tam, kad rankoje laikant taurę, nešildytumėte joje esančio gėrimo.