Itališkas baltas vynas ARENILE Terre di Chieti IGT/Pinot Grigio – lengvas, gaivus su obuolių atspalviais. Puikus pasirinkimas, kai norisi taurės gaivaus gėrimo, pagardinti vakarienei ar smagiam pokalbiui. Neabejotinai, šis vynas tiks bet kuriuo metų laiku. Tačiau ypatingai džiugins šiltais vasaros vakarais. Kai po dienos darbų ir karščių, norisi atsisėsti terasoje, pasidėti lėkštę gardžių brusketų , atsikvėpti ir mėgautis vakaru. Būtent prie itališkų užkandžių šis vynas nepaprastai tinka. Savo lengvu skoniu puikiai derės prie brusketų, pagardintų trupučiu česnako, prisirpusiais pomidorais, tyru altvuogių aliejumi ir griežinėliu švelnios mocarelos.
Itališkas baltas vynas ARENILE Terre di Chieti IGT/Pinot Grigio – koks maistas geriausiai dera kartu?
Žuvies mėgėjai tikrai bus sužavėti elegantišku, obuolių natomis apdovanojančiu, vyno lengvumu. Kuris puikiai dera su švelnaus skonio žuvimi. Lašiša, pagardinta apelsinais ir cinamonu. Ar nosį kutenančiais provanso žolelių aromatais, puikiai tiks prie šio vyno. Balta žuvis, tokia kaip menkė, vilkešeris ar dorada, kepta orkaitėje ar ant griliaus taip pat bus puikus pasirinkimas. O jeigu šalia pasiūlysite karamelizuotų pomidorų ar kaparėlių padažą – tai bus vakarienė, verta nuodėmės. Iš Pinot Grigio vynuogių pagamintas vynas, puikiai tiks ir su užkandžiais, pagardintais žuvimi. Pavyzdžiui, brusketomis su ančiuviais. Ar švelnaus skonio lašišos tartaru, su mangu ir avokadu. Švelnus ir gaivūs skoniai vienas kitą papildys ir leis dar geriau atsiskleisti.
Kaip patiekti ir vartoti šį vyną
Baltas sausas vynas geriausiai atskleis savo skonines savybes tik tuo atveju, jei bus pateiktas tinkamos temperatūros. Todėl prieš pildami į taures, vyną atvėsinkite iki +8 – +10 laipsnių temperatūros. Tuomet jis maloniai gaivins ir leis pajausti vaisių ir baltų gėlių aromatus, džiuginančius skonio receptorius. Svarbiausia nepamiršti, kad baltasis vynas yra tiekiamas prieš raudonąjį. Tad jeigu planuojate vakaro metu svečius vaišinti ir raudonu vynu, pastarąjį palikite vakaro pabaigai. Kadangi paskanavę raudonojo, nebegalėsite pajusti balto vyno skoninių savybių. Kadangi jos – žymiai švelnesnės, subtilesnės. Na, o jeigu vakarui esate paruošę ir pusiau sauso, ar saldaus balto vyno, jį taip pat pataupykite antrajai vakaro daliai. Kadangi sausą vyną reiktų ragauti pirmiausia.