Rausvas itališkas vynas MONATIC AMBER Terre di Chieti IGP/Pinot Grigio – lengvas, švelnus su rožių, agrastų ir granatų atspalviu. Puikus pasirinkimas vasaros pietums su draugais ar kolegomis. Arba jaukiai vakarienei su antrąja puse. O galbūt – smagiam vakarėliui didelėje kompanijoje, gaminant ir ragaujant įvairiausius patiekalus. Ir atrandant vis kitų šalių virtuves. Šis vynas puikiai tinka su egzotiškais, aštriais patiekalais, todėl puikiai derės net ir pagal tolimųjų rytų receptus gamintais gardėsiais.
Pinot Grigio vynuogės, užaugintos Italijoje, surenkamos rankomis. O vynas fermentuojamas ir brandinamas nerūdijančio plieno talpyklose tam, kad išlaikytų subtilų vaisių aromatą.
Rausvas itališkas vynas MONATIC AMBER Terre di Chieti IGP/Pinot Grigio – koks maistas dera su šiuo vynu?
Jau anksčiau užsiminėme, kad vynas tinka su labai įvairiais, egzotiškais patiekalais. Todėl jeigu planuojate išbandyti indiškus receptus, pagardinti juos išraiškingais, aštriais prieskoniais – šis vynas puikiai tiks į kompaniją. Planuojate sushi vakarėlį? Tiks ir jame. O galbūt esate nusiteikę tailandietiškai virtuvei? Aštrioms, kvapą gniaužiančioms sriuboms? O gal šildantiems, sotiems vištienos ar jautienos wok patiekalams? Šis vynas taip pat puikiai susidraugaus. Ir leis atsiskleisti visoms turtingoms maisto natoms. Savo ruožtu, nenusileisdamas, ir pats vynas atsiskleisdamas visu savo skonio ir aromatų žavesiu. Ne veltui sakoma, kad rožinį vyną lengviausia derinti su maistu.
Kaip patiekti ir vartoti šį vyną
Rožinį vyną, kaip ir baltą, geriausia ragauti atvėsintą. Todėl prieš vakarienę, pusvalandžiui įdėkite vyną į šaldytuvą. Vėsus vynas ne tik lengviau atskleis visus savo aromatus, bet ir dar geriau gaivins, jei ragausite jį su aštriais patiekalais. O tam, kad jis visą laiką išliktų vėsus ir gaivus, butelyje likusį neišpilstytą vyną, dėkite į kibirėlį su ledu. Taip išlaikysite jo optimalią temperatūrą.
Kalbant apie vyno patiekimo eiliškumą, rožinį vyną, kaip ir baltąjį, į taures reiktų pilstyti pirmiau raudonojo. Tad jeigu vakarienei numatytas ir pastarasis, raudonas vynas turėtų palaukti savo eilės. Geriau vakarą pradėti rožiniu, o tęsti su raudonuoju. Taip pilnai galėsite pasimėgauti jų abiejų išraiškingais skoniais.