Baltasis vynas ARENILE Terre di Chieti IGT/Pecorino – jeigu ieškote lengvo gaivus su citrusinių vaisių atspalviais, vyno. O jeigu esate jūros gėrybių gerbėjas, šis vynas išties Jus visiškai sužavės. Iš rankomis rinktų Pecorino vynuogių pagamintas vynas pasižymi sodria geltona spalva ir visa puokšte gėlių ir vaisių aromatų. Kurie nuostabiai dera su moliuskais ar žalia žuvimi. Kiek neįprastas, subtilus, sodrus vynas, apdovanojantis apelsinų ir bananų skoniais, bei minerališka ir švelniai sūria pabaiga.
Baltasis vynas ARENILE Terre di Chieti IGT/Pecorino – kokie patiekalai dera prie šio vyno?
Ir nors dažniausiai mes deriname vyną prie maisto, ne maistą prie vyno. Vis dėl to tikime, kad paskaitę apie šį vyną, juo taip susidomėsite, kad svarstysite ką gaminti vakarienei, kai jis bus degustuojamas. Tad skubame siūlyti idėjas. Šis vynas idealiai dera su jau minėtomis jūros gėrybėmis, tad nesuklysite vakarui pamarinavę kalmarų. Ir pačirškinę juos ant griliaus. Neabejotinai iešmelis krevečių, keptų grilyje. Ar pastarosios pakeptos keptuvėje su sviestu, česnaku, sauja petražolių ir šlakeliu citrinos sulčių – puikiai tiks kartu su šiuo baltu vynu. Na, o jeigu jūros gėrybės – ne Jūsų „arkliukas”, įvairios ankštinės daržovės ir jų troškiniai – tai dar viena ideali pora vynui. Švelnūs bet išraiškingi skoniai mainysis tarpusavyje ir leis atsiskleisti visu gražumu. Tiek vynui, tiek maistui.
Kaip patiekti ir vartoti šį vyną
Tam, kad susipažintumėte su žavingiausiomis vyno savybėmis, pasirūpinkite, prieš kibę į vakarienės ruošą, vyną padėti atšalti. Šaldytuve, ar dar geriau – kibirėlyje su ledu. Ideali vyno temperatūra – +8 – +10 laipsnių. Tokio vėsumo vynas atskleidžia visas savo skonio ir aromato natas. Vyną galite patiekti jau vakaro pradžioje, kadangi jis puikiai era ir su lengvais užkandžiais, ir su vakariene. Tiesa, mėgaudamiesi desertu, vynu neužgerkite. Saldus maistas visiškai paslėps geriausius vyno bruožus. Ir jis gali pasirodyti pernelyg rūgštus. Na, ir reiktų nepamiršti pagrindinės taisyklės – jei vakarą pradėjote raudonu vynu, šį vyną pasilikite kitam vakarui. Kadangi raudono vyno sodrios natos, neleis pajusti baltojo vyno žavesio, jei jį ragausite po to.