Sausas raudonas itališkas vynas ROCKY MARCIANO Montepulciano d’Abruzzo DOC – sodrus, aromatingas ir išraiškingas. Pilno kūno, aksominis su aiškiai išreikštomis kavos natomis. Pagamintas iš Italijos Abruzzo regione užaugintų Montepulciano rūšies vynuogių. Brandintas 18 mėnesių. Pasižymi intensyvia, rubino raudonumo spalva. Elegantiškas, subalansuotas skonis, su juntamomis vanilės, mokos ir rudojo cukraus natomis. Idealus pasirinkimas vėsiems rudens ar žiemos vakarams. Kai norisi kažko jaukaus, glamonėjančio, visas jusles pamaloninančio. Puikus pasirinkimas prie vakarienės patiekalų. Ar sotesnio užkandžio.
Sausas raudonas itališkas vynas ROCKY MARCIANO Montepulciano d’Abruzzo DOC – prie kokių patiekalų tinka šis vynas?
Sodraus, intensyvaus skonio raudonas vynas geriausiai atsiskleis tik prie tokio paties, aromatais turtingo maisto. Todėl renkantis vakarienę, turėtumėte pirmąja eilėje statyti raudoną mėsą ir patiekalus iš jos. Pasirinkimas išties platus ir įvairus. Nuo kepsnių iki troškinių. Nuo jautienos iki žvėrienos. Svarbu, kad gaminant būtų negailima kvapnių prieskonių. Tuomet ir maistas bus pasakiškai skanus ir vynas tik pridės jam dar daugiau žavesio. Pavyzdžiui, rostbifas. Sultinga, minkšta mėsa, pasidengusi žolelių ir pipirų plutele. O jeigu šalia dar pagaminsite tirštą padažą ir purę bulvių košę, pagardinta parmezanu – turėsite nepamirštamą vakarienę.
Net ir tradicinis lietuviškas šašlykas, pagamintas iš kiaulienos sprandinės, bus puikus kompanionas raudonajam vynui. Svarbu marinuojant nepadauginti rūgšties. Prie rūgštesnių patiekalų šis vynas nelabai derės.
Kaip patiekti ir vartoti šį vyną
Raudoną vyną geriausia patiekti kambario temperatūros. Tuomet jis galės atskleisti visus savo skonius ir aromatus. Todėl jeigu vynu mėgausitės šaltuoju metų periodu, pakaks butelį kurį laiką palaikyti kambaryje ir jis bus tinkamas skanauti. Na, o jeigu juo gardžiuositės vasara, tam, kad pasiektumėte idealią +18 – +20 laipsnių temperatūrą, gali tekti vyną trumpam įdėti į kibirėlį su ledu. Tiesa, per daug jo šaldyti nereiktų. Pakaks 15 – 20 minučių ir vynas bus pakankamai atvėsęs.
Tiesa, jeigu planuojate vakarienės metu vaišintis ir baltuoju vynu, juo reiktų ir pradėti vakarą. Kadangi baltas vynas yra švelnesnio skonio, nei raudonas. Norėdami pajusti abiejų vynų visas skonines savybes, išlaikykite eiliškumą. Ir vynai Jums atsiskleis.