Sausas vynas ARENILE Terre di Chieti IGT/Chardonnay sužavės žuvies ir daržovių patiekalų mėgėjus. Kadangi šis lengvas, gaivus vynas su užburiančias bananų atspalviais, idealiai tinka prie būtent tokių patiekalų. Manoma, kad Chardonnay rūšies vynuogės yra populiariausios pasaulyje. Galbūt dėl to, net ir nebūnant vyno ar vynuogių žinovu, šis pavadinimas tikrai bus girdėtas. Chardonnay vynuogės labai mėgstamos vyndarių, nes lengvai prisitaiko įvairiame klimate. Tiesa, skirtingose šalyse ar net tos pačios šalies dalyse užaugusios vynuogės, pasižymi skirtingomis savybėmis. Tad jeigu paragausite pvz. Australijoje užaugintų Chardonnay vynuogių vyno ir vidurinėje Italijos dalyje užaugintų – skonis gerokai skirsis. Dėl mažiau svyruojančių dienos ir nakties temperatūrų pokyčių ir šiek tiek vėsesnio klimato, vidurio Italijoje užaugintos vynuogės kitaip noksta. Todėl vynas pasižymi gaivia rūgštele ir vaisių prieskoniais.
Sausas vynas ARENILE Terre di Chieti IGT/Chardonnay – su kokiu maistu jis labiausiai tinka?
Sausas, baltas vynas labiausiai tiks prie švelnių, bet aromatingų žuvies patiekalų. Lašiša, pagardinta apelsinu ir cinamonu bei didelis dubuo salotų – puikus pasirinkimas į kompaniją šiam vynui. Užkandžiui ar visai lengvai vakarienei labai tiktų avokado ir keptų krevečių užkandis. Aromatingos žolelės, truputis česnako ir citrinos sultys – puikus patiekalas, kurio visoms skonio natoms suskambėti padės ir gaivusis Chardonnay. Na, o jeigu esate prisiekęs mėsos gerbėjas, šiam vynui į kompaniją galite pasirinkti baltos mėsos patiekalus. Geriausiai tiktų šalti užkandžiai ar, pvz. Cezario salotos su kepta vištiena ar grilintomis krevetėmis.
Kaip patiekti ir vartoti šį vyną
Tik tinkamai atvėsintas baltas sausas vynas Jums atsiskleis tikru savo grožiu. Tad prieš pilstydami vyną į taures, pasirūpinkite jį atvėsinti iki +8 – +10 laipsnių temperatūros. Tai galite padaryti kuriam laikui vyną įdėję į šaldytuvą ar kibirėlį su ledu. Tiesa, rekomenduojame ir butelį su likusių, neišpilstytu vynų, laikyti ledo kibirėlyje. Taip būsite tikri, kad jis neatšils ir galėsite mėgautis skaniausia jo versija. Svarbu nepamiršti, kad baltąjį vyną tiekiame prieš raudonąjį. Tad jeigu vakaro metu planuojate skanauti ir raudonąjį, šiam vynui suteikite pirmumą.