Sausas baltas vynas ARENILE Trebbiano d’Abruzzo DOC – tikras atradimas lengvų, švelnių, aromatingų vynų mėgėjams. Pagamintas iš rankomis surinktų, Italijos Abruzzo regione užaugintų vynuogių. Brandintas nerūdijančio plieno talpyklose. Pasižymi lengvu ir gaivinančių kriaušių aromatu. Puikus pasirinkimas karštos vasaros dienos užbaigimui. Maloniai vėsinantis, gaivinantis ir smagiems pokalbiams nuteikiantis. Bus puikus kompanionas lengvai vakarienei. Ar gardžiam užkandžiui. Kai nesinori nieko sunkaus. Nei sunkių patiekalų, nei sunkių pokalbių, nei sunkaus vyno. Tik lengvo atsipalaidavimo su vyno taure. Gardžiu maistu. Ir gera kompanija.
Sausas baltas vynas ARENILE Trebbiano d’Abruzzo DOC – koks patiekalams sukurs geriausią kompaniją?
Lengvas vynas geriausiai dera su lengvu maistu. Todėl šį vyną kvieskite į kompaniją tuomet, kai gaminate daržovių patiekalus. Gaivias salotas ar aromatingus troškinius. O galbūt tiesiog šviežias daržovių lazdeles, su gardžiu užtepu, ar padažu, į kurį taip skanu pamirkyti. Baklažanų baba ganoush, avinžirnių humusas ar tiesiog gaivus tzaziki.
Vynas taip pat puikiai tiks ir su švelnia žuvimi. Ypač – jei tai žuvies užkandžiai. Pavyzdžiui, tartarai, karpačio, sašimi. Ar itališkos brusketos, pagardintos daržovėmis, žuvimi, švelniais sūriais.
Itališka fokačija ar čiabata, pagardinta alyvuogių aliejumi, griežinėliu sunokusio sultingo pomidoro ir žiupsneliu šviežiai maltų pipirų. Keli lapeliai šviežio baziliko ir taurė šio sauso balto vyno. Švelnūs, gaivūs skoniai, sukuriantys tobulą harmoniją ir leidžiantys vienas kitam atsiskleisti. Vienas kitą papildyti.
Kaip patiekti ir vartoti šį vyną
Norėdami pajusti tikruosius šio vyno aromatus, turite pirmiausiai jį tinkamai atvėsinti. Tinkama vyno patiekimo temperatūra – tai raktas į visus jo aromatus ir skonius. Baltą, sausą vyną rekomenduojama ragauti atvėsintą iki +8 – +10 laipsnių temperatūros. Taigi, pradėję ruošti vakarienę, įdėkite vyną į šaldytuvą. Ar į kibirėlį su ledu. Šaldytuve jo nelaikykite pernelyg ilgai, nes labai atšalęs vynas, taip pat dalį savo skonių praras. Ir svarbiausia – baltu vynu mėgautis reiktų prieš raudonąjį. Tad jeigu planuojate tą patį vakarą vaišintis ir raudonuoju, tegu pastarasis palaukia savo eilės. Kadangi švelnius balto vyno aromatus geriausiai pajusite ragaudami jį prieš raudonąjį. Kitaip raudonojo vyno sodrus skonis užgoš.