Raudonas sausas itališkas vynas SAGOMA Terre di Chieti Rosso IGP – subtilus, lengvas, su kvapniais raudonų vaisių ir vyšnių atspalviais. Pilnas ir harmoningas. Pakėlus taurę, pajusite gervuogės, slyvos mėlynės aromatus. Vynuogės, surinktos rankomis iš kelių vynuogynų visame Terre di Chieti, rūšiuojamos rankomis prieš mirkymą ir maceravimą. Po spaudimo vynas yra fermentuojamas nerūdijančio plieno talpyklose. Vyno darykla, kurioje pagamintas šis vynas, buvo įkurta 1969 m. Kaip 20 individualių augintojų kooperatyvas Abruzzo regione, viename produktyviausių Italijos vynuogių auginimo regionų. Šiandien yra 400 augintojų, turinčių 700 hektarų vynuogynų. Atsižvelgdama į tradicijas, gamykla gamina vynus, tik iš vietinių vynuogių veislių, čia augusių tūkstantmečius.
Raudonas sausas itališkas vynas SAGOMA Terre di Chieti Rosso IGP – su kokiais patiekalais tinka šis vynas?
Jeigu norisi bent mintimis nusikelti į romantiškąją Italiją, puikus būdas tai padaryti – pasigaminti itališkų patiekalų ir jais gardžiuotis kartu su taure gero itališko vyno. Tikriausiai vienas iš labiausiai su Italija besisiejančių patiekalų – tai itališka pica. Minkšta, puri, aromatinga. Pagardint Peperoni dešra, švelnia mocarela ir gardžiomis alyvuogėmis. O gal pagardinta keturių rūšių itališku sūriu. Kad ir kokią picą pasirinksite, jai kompaniją puikiai palaikys šis vynas. Jis taip pat tiks ir prie užkandžių, vakaro pradžiai. Pavyzdžiui, kartu su itališkų sūrių lėkšte.
Kaip patiekti ir vartoti šį vyną
Jeigu norite pajusti visą raudono vyno žavesį, jį ragauti turėtumėte kambario temperatūros. Maždaug +18 – +20 laipsnių. Prieš pilstant į taures, pakanka jį kurį laiką palaikyti namuose, jeigu laikėte jį rūsyje, ar atsinešėte į namus iš lauko. Tiesa, jeigu tai – karšta vasaros diena, pravartu būtų jį trumpam įdėti į kibirėlį su ledu. Tam, kad švelniai atvestų. Nes lauke ar namuose temperatūra gali būti gerokai aukštesnė. Tiesa, labai atšaldyti nevertėtų, nes per šaltas raudonas vynas tiesiog neteks kai kurių savo skoninių savybių.
Na, o jeigu vakaro metu planuojate svečius vaišinti ir baltuoju vynu, tuomet baltą tiekite pirmąjį. Jis – daug švelnesnio skonio. Todėl jeigu pasiūlysite jį po intensyvaus skonio raudonojo, baltasis vynas tiesiog neatsiskleis.