Raudonas vynas SPYRO Montepulciano d’Abruzzo DOC – sodrus, aromatingas, su vyšnių atspalviu. Iš rankomis surinktų Montepulciano rūšies vynuogių. Derlius nuimamas vėlai, apie spalio vidurį. Vynas brandinamas ištisus 24 mėnesių. Iš kurių 12 mėnesių – statinėse. Ir likusius 12 – buvo brandinamas buteliuose. Vyno kritikai apie šį vyną atsiliepia kaip apie turintį tirštų žemiškų triufelių ir saldaus ąžuolo prieskonių aromatus. Išreikštą rūgštingumą. Nepaisant to, juntama daugiau vaisių, vanilės ir gvazdikėlių bei tamsių uogų skonio natų. Vyno spalva raudona, su violetiniais atspindžiais.
Raudonas vynas SPYRO Montepulciano d’Abruzzo DOC – su kokiu maistu derinti šį vyną?
Jeigu esate iš tų, kurie mėgstate vakarais įsipilti taurę raudono vyno, paimti gabalėlį šokolado ir ramiai pailsėti po intensyvios dienos – šis vynas Jums tikrai patiks. Puikiai dera su juoduoju šokoladu, papildydamas jį vaisių aromatais ir vanilės natomis. Na, o jeigu mėgstate vynu papildyti vakarienę, tuomet šį vyną geriausiai derinti su išraiškingais raudonos mėsos patiekalais. Jautienos antrekoto steikas ar pica su plėšyta jautiena bus išties puikus pasirinkimas. Taip pat nesuklysite šį vyną pasirinkę vakarienei, kurioje karaliaus žvėriena. Elnienos dešrelės su rozmarinu pagardintomis bulvėmis, užgeriamos taure raudonojo vyno. Sukurs jaukų ir kupiną pokalbių, vakarą.
Kaip patiekti ir vartoti šį vyną
Raudonas vynas į taures pilstomas kambario temperatūros, maždaug +18 – +20 laipsnių. Taigi prieš patiekiant, jį pakanka kurį laiką palaikyti namuose. Jeigu šiuo vynu mėgausitės vasarą, kai tiek namuose, tiek lauke, ganėtinai šilta, vyną gali tekti trumpam įdėti į kibirėlį su ledukais. Tam, kad šiek tiek pravėstų. Tiesa, labai atvėsinti jo nereiktų. Kadangi šaltis gali tiesiog užmaskuoti kai kurias jo skonines savybes. Per šiltas vynas taip pat nėra gerai, nes gali pasirodyti per intensyvus ir neatskleisti viso savo žavesio.
Jeigu vakaro metu planuojate vaišintis ir saldžiu, ar pusiau sausu vynu, sausą vyną reiktų tiekti pirmąjį. Na, o jeigu planuose yra ir baltasis vynas, pastarajam teikite pirmenybę. Baltas vynas yra gerokai švelnesnis, tad jį reiktų ragauti pirmiau, nei intensyvų raudoną.