Sausas vynas AGRONIKA Terre di Chieti IGP/Passerina – ieškantiems lengvo, subtilaus vyno, tinkančio prie gardžių užkandžių lėkštės. Pagamintas Italijoje, iš rugsėjo viduryje rankomis surinktų Passerina rūšies vynuogių. Brandintas nerūdijančio plieno talpyklose. Vynas, pagamintas iš Passerina vynuogių pasižymi pagrindiniais migdolų, abrikosų, kriaušių, persikų aromatais. Lydimais baltų gėlių, medaus, šalavijų, citrusų aromatų užuominų. Tai – stipraus aromato, bet subtilaus skonio vynas. Todėl puikiai tiks vakaro pradžiai, kaip aperityvas. Ar tiekiamas drauge su lengvais užkandžiais, tokiais kaip daržovių skrebučiai, džiovinti vaisiai ar sūriai.
Sausas vynas AGRONIKA Terre di Chieti IGP/Passerina – lengvas vynas, geriausiai tinkantis su lengvais patiekalais
Geriausi vyno ekspertai teigia, kad vynas turi nenustelbti maisto skonio. O maisto skonis – vyno. Atvirkščiai – skoninėmis savybėmis turi vienas kitą papildyti, padėti atsiskleisti geriausiems aromatams. Todėl šio balto vyno nesirinkite, jei vakarienės gamybai planuojate rimtus mėsos patiekalus ar išraiškingų prieskonių naudojimą. Geriausiai vynas tiks tuomet, kai norisi tiesiog lengvo gėrimo taurės, užkandant švelniu sūriu ar džiovintais vaisiais. Taip ir pakvimpa vasara, kai kūnas pats prašosi žymiai lengvesnio maisto. Tad, žinoma, šį vyną galite rinktis ir šaltuoju sezonu. Tačiau vasarą – jį išbandykite būtinai. Lengvas, gaivinantis, smagiems pokalbiams kompanijoje ar su antrąja puse. Žinoma, jis tiks ir prie vakarienės patiekalų. Tačiau ji turėtų būti lengvo, švelnaus skonio. Balta žuvis, vėžiagyviai, švelniai prieskoniuota vištos ar kalakuto krūtinėlė.
Kaip patiekti ir vartoti šį vyną
Dėl savo lengvo skonio ir aromato, jis turėtų arba atidaryti vakarą arba būti vienintelis ragaujamas vynas – vakaro karalius. Patiektas atvėsintas iki gana žemos +8 – +10 laipsnių temperatūros, jis bus puikus aperityvas. Akompnuos lengvai vakarienei. Tačiau bus kiek per lengvas prie deserto. Nebent desertui pasirinksite švelnaus skonio sūrį, riešutus ar vaisius. Svarbu nepamiršti, kad netinkamos temperatūros, per šiltas vynas – negalės atskleisti viso savo žavesio. Todėl laukdami svečių, ar beruošdami vakarienę, jį įdėkite į šaldytuvą. Ir palaukite, kol tinkamai atvės. Tuomet vynas pakutens nosį savo migdoliškais ir gėliškais aromatais bei svaiginančiai maloniai gaivins.