Baltas itališkas vynas MONATIC WHITE Pecorino – lengvas, švelnus su šalavijo atspalviu. Puikus pasirinkimas, kai norisi gaivaus, nekaprizingo, elegantiško skonio vyno. Puikiai tinkančio verslo pietums ar vakarienei. Vidutinio stiprumo – 13% vynas pagamintas iš Pecorino rūšies vynuogių. Pecorino – baltųjų itališkų vyninių vynuogių veislė, auganti Italijos Marche, Abruzzo, Tuscany, Umbria ir Lazios regionuose. Pecorino vynuogės buvo pavadintos avių vardu, kurias itališkai vadinamos „pecora“. Šios vynuogės žinomos dėl ankstyvo nokimo, didelio cukraus kiekio bei didelio rūgštingumo. Todėl vynas tampa gaivus, subalansuoto skonio ir labai aromatingas.
Baltas itališkas vynas MONATIC WHITE Pecorino – kokie patiekalai tinka prie šio vyno?
Baltas, sausas, gaivus vynas puikiai tinka į kompaniją žuvies patiekalams. Žolelėmis prieskoniuota ir griliuje iškepta dorada. su skrudintos itališkos čiabatos ir salotų garnyru. Arba lašišos file. marinuota medaus ir garstyčių marinate. Arba česnakiniame svieste. Patiekiama kartu su parmezanu ir pipirais gardintais smidrais. Užgeriama taure elegantiško MONATIC WHITE Pecorino vyno taure. Puikus derinys tiek verslo, tiek romantiškai vakarienei.
Na, o jeigu esate termiškai neapdorotos žuvies gerbėjas, tuomet lašišos kapotinis su mangu, avokadu ir šlakeliu sojos padažo, bus puikus derinys kartu su vynu.
Žinoma, šis vynas dera ne tik prie rimtų vakarienės ar pietų patiekalų. Jis gerai dera ir su užkandžiais. Tokiais kaip itališkos brusketos, pagardintos ančiuviais ar šviežiais pomidorais ir baziliku.
Kaip patiekti ir vartoti šį vyną
Baltąjį vyną būtina gerai atvėsinti, jei norite pažinti jo visas skonines ir aromatines savybes. Per šiltas vynas gali pasirodyti per aitrus. Na, o per daug atšaldytas vynas tiesiog užmaskuos kai kurias savo skonio natas. Todėl geriausia jį atvėsinti iki +8 – +10 laipsnių temperatūros. Tai geriausia padaryti butelį vyno įdėjus į kibirėlį su ledukais. Pastarąjį reiktų palikti prie stalo visos vakarienės metu. Jame turėtų ilsėtis butelis su likusiu vynu, iki kol norėsis pasipildyti taures. Ledas pasirūpins išlaikyti optimalią gėrimo temepratūrą. Kadangi net ir tinkamai atvėsinus, tačiau palikus butelį ant stalo, jis ima šilti. Ir pasimėgavę gaivia pirmąja taure, papildę pajusite per šiltą ir per intensyvų vyną. Todėl jį rekomenduojame laikyti vėsiai.