Derlinga žemė, kupina istorijos, o Luciano arduini šeimos aistra ir sunkus darbas sukūrė šį legendinį vyną AMARONE DELLA VALPOLICELLA DOCG CLASSICO, kuris yra šio regiono simbolis: Amarone! Rubino raudonos spalvos, intensyvios ir elegantiškos puokštės. Sodraus ir stipraus skonio, šiltas, švelnus, aksominis ir ilgai išliekantis. Puikiai tinka prie žvėrienos, ant iešmo keptos mėsos, kepsnių ir brandintų sūrių. Rekomenduojama butelį atidaryti likus bent valandai iki gėrimo ir patiekti 16-18 °C temperatūros.
Vynuogių veislės
Corvina (60 %), Corvinone (20 %), Rondinella (15 %), Molinara (5 %)
Gamybos technologija: vynuogės skinamos per pirmąsias dvidešimt rugsėjo dienų. Geriausios ir sveikiausios kekės dedamos į padėklus, labai saugant, kad vynuogės nebūtų pažeistos. Vėliau jos perkeliamos į specialias sausas ir gerai vėdinamas vaisių saugyklas, kur paliekamos džiūti iki žiemos, prarandant iki 40 % jų svorio.
Vyno gamybos procesas: vynuogių pašalinimas nuo kotelių ir švelnus spaudimas. Apie 45 dienas trunkanti maceracija, kurios metu vynuogės rankiniu būdu perkošiamos ir perpumpuojamos. Fermentacijos temperatūra: 20 °C. Po ištraukimo vynas perpilamas į statines, vėliau – į dideles Slavonijos ąžuolo statines. Po maždaug 24 mėnesių brandinimo vynas toliau brandinamas butelyje.
2019 m. derliaus nuėmimas
– Alkoholio kiekis: 16%
– Likutinis redukuojantis cukrus: 6,20 g/l
– Bendrasis rūgštingumas: 5,80 g/l
– PH: 3,55
– Grynasis sausasis ekstraktas: 35 g/l