VALPOLICELLA RIPASSO DOC CLASSICO SUPERIORE vynas gaminamas taikant tradicinį „Ripasso” metodą, naudojama dalis geriausios Valpolicella vynuogės, kuri antrą kartą fermentuojama naudojant Amarone išspaudas, kad padidėtų alkoholio kiekis ir vynas įgautų daugiau spalvos, ekstraktų ir aromatų. Rubino raudonos spalvos su šviesiai violetiniais atspalviais vynas pasižymi gaivia ir gėlėta puokšte, kuriai būdingos miško vaisių užuominos. Skonis gerai subalansuotas ir sausas. Rekomenduojama butelį atidaryti likus bent valandai iki gėrimo ir patiekti 18 °C temperatūros. Puikiai tinka prie raudonos mėsos, ant grotelių keptos mėsos ir brandinto sūrio.
Vynuogių veislės
Corvina (60 %), Corvinone (20 %), Rondinella (20 %)
Gamybos būdas: vynuogės renkamos ir rūšiuojamos rankomis per pirmąsias dešimt spalio dienų.
Vyno gamybos procesas: vynuogių šalinimas nuo kotelių ir švelnus spaudimas. Pirmoji maceracija, trunkanti apie 15 dienų, kurios metu vynuogės rankomis perkošiamos ir perpumpuojamos. Vėliau taikomas „Ripasso” metodas, kai vasario-kovo mėn. apie 10 dienų fermentuojama ant nepažeistų „Amarone” vynuogių odelių. Po to vynas išpilstomas į statines, kuriose brandinamas apie 12 mėnesių, o po to toliau brandinamas butelyje.
2020 metų derliaus nuėmimas.
– Alkoholio kiekis: 14,5%
– Likutinis redukuojantis cukrus: 5,00 g/l
– Bendrasis rūgštingumas: 5,70 g/l
– PH: 3,48
– Grynasis sausasis ekstraktas: 30 g/l