Rožinis sausas vynas ARENILE Cerasuolo d’Abruzzo DOC – puikus pasirinkimas, jeigu ieškote vyno, tinkančio prie aštrių griliaus patiekalų. Aštrūs vištienos sparneliai ar kiaulienos šonkauliukai. Gomurį kutenantis maisto aštrumas, kuriam balanso suteiks švelnus, vyšnių aromatu praturtintas vynas. Pagamintas iš rankomis surinktų Abruzzo regione auginamų raudonųjų vynuogių. Aksominis, gaivus ir sužavintis savo genialiu paprastumu. Kai gurkštelėjus supranti, kad nieko netrūksta ir nieko nėra per daug. Užtenka tiesiog įsipilti taurę ir mėgautis. Vynu, maistu ir malonia kompanija.
Rožinis sausas vynas ARENILE Cerasuolo d’Abruzzo DOC – kokie patiekalai labiausiai tiks prie šio vyno?
Prie jau paminėtų vištienos sparnelių ir kiaulienos šonkauliukų, galime pridėti ir bet kokius kitus, griliaus patiekalus, kurių gamyboje naudojami aštrūs prieskoniai. Tai gali būti ir aštriai gardintos daržovės ar žuvis. O galbūt – aštrus jūros gėrybių troškinys. Vyno ekspertai teigia, kad rožinį vyną lengviausia dera su įvairiu maistu. Tiesa, tinkamai suderintas maistas ir vynas leis vienas kitam pademonstruoti geriausias skonines savybes. Todėl šį vyną rekomenduojame ragauti su aštriais griliaus patiekalais, užkandžiais ar brandintu sūriu. Riebūs, kremiški patiekalai, pasta ar risoto šiam vynui į kompaniją nelabai tiks, nes tiesiog vienas kito skonių nepadės atskleisti. Rožinis vynas puikiai tiks tuo atveju, jei norisi tiesiog smagaus vakaro su gardžiais užkandžiais ir aromatingu vynu. Be rimtų patiekalų ir ilgų vakarienių. Tiesa, jis puikiai akompnuos ir nesaldžiam, vaisiniam desertui.
Kaip patiekti ir vartoti šį vyną
Šis rožinis vynas priskiriamas prie šiek tiek stipresnių vynų, kadangi yra 13% stiprumo. Todėl tam, kad būtų išties gaivinantis, aromatingas ir skanus, būtina tinkamai atvėsinti. rekomenduojame šį vyną ragauti atvėsintą iki +8 – +10 laipsnių temperatūros. O išpilsčius į taures, butelį su likusiu vynu rekomenduojame įstatyti į kibirėlį su ledu. Kadangi kambario temperatūroje vynas ima šilti. Tam, kad galėtumėte tinkamai mėgautis kiekvienu vyno gurkšniu, turite pasirūpinti jį išlaikyti pakankamai vėsų. Tiesa, nereiktų jo ir per daug atšaldyti, nes kai kurie skoniai vyne tiesiog nublanks. Žinoma, termometru matuoti vyno temperatūros nereikia. Tereikia žinoti, kad kambario temperatūroje vynui yra kiek per šilta. O per ilgai laikomas šaldytuve jis atšals per daug.