„FONTANA DEL FONGO” VALPOLICELLA DOC CLASSICO – lengvas, sausas ir vidutinio svarumo vynas. Rubino raudonos spalvos, jaunatviška ir vaisiška puokštė, švelnus ir subtilus skonis. Idealiai tinka prie makaronų ir ryžių patiekalų, baltos mėsos ir kitų paprastų patiekalų. Geriausia patiekti 18 °C temperatūros.
Vynuogių veislės
Corvina (50 %), Corvinone (30 %), Rondinella (20 %)
Gamybos technologija: vynuogės skinamos per pirmąsias dešimt spalio dienų.
Vyno gamybos procesas: vynuogių pašalinimas nuo kotelių ir švelnus spaudimas, po to maždaug 10 dienų trunkanti maceracija, kurios metu vynuogės rankiniu būdu perkošiamos ir perpumpuojamos. Fermentacijos temperatūra: 20-25 °C. Po to, kai vynas ištraukiamas, vyksta pieno ir pieno rūgšties fermentacija.
2021 M. DERLIAUS NUĖMIMAS
– Alkoholio kiekis: 13%
– Likutinis redukuojantis cukrus: 4,20 g/l
– Bendrasis rūgštingumas: 5,90 g/l
– PH: 3,60
– Grynasis sausasis ekstraktas: 29 g/l