Baltas itališkas vynas TRABACCO Pecorino IGP – lengvas, gaivus su citrusinių vaisių atspalviais. 3 litrų talpos pakuotė – geras pasirinkimas, jeigu laukiate didesnės kompanijos svečių, organizuojate renginį, vakarėlį ar šventę. Tokią pakuote patogu transportuoti, ji neužima daug vietos. O išpilsčius į stilingus ąsočius ir pastačius ant stalų, gražiai ir estetiškai atrodo. Tai – ypač aktualu, jeigu organizuojate puošnią šventę ir pageidaujate, kad stalai būtų dekoruojami. Ir nesimatytų gėrimų etikečių.
Vynas puikiai tiks vasaros šventėms, dėl savo lengvumo, gaivaus rūgštingumo ir malonių aromatinių natų. Iš Italijoje užaugintų Pecorino rūšies vynuogių, kurios yra mažos, švelniai blyškios uogos. Turinčios išskirtinai didelį cukraus kiekį. Tačiau ir nemažai balansuojančio rūgštingumo. Sakoma, jog tai – vynuogė kantriam, atsidavusiam vyndariui.
Baltas itališkas vynas TRABACCO Pecorino IGP – su kokiu maistu dera šis vynas?
Baltas vynas savo švelniu, lengvu, gaiviu skoniu prašosi būti derinamas su panašiu maistu. Tam, kad maistas jo neužgožtų. O pats vynas tuo pačiu leistų atsiskleisti ir maisto žavesiui. Todėl prie jo puikiai tiks baltos žuvies patiekalai. Pavyzdžiui, keptuvėje pačirškinta menkės filė, pagardinta trintų pomidorų ir degintų paprikų ar sviesto, česnako ir kaparėlių padažu. Patiekiama kartu su čiabata, kurią galima pamirkyti į padažą.
Taip pat šis vynas gali sukurti puikų duetą su ankštinėmis daržovėmis. Jų troškiniais, salotomis ar daržovių blyneliais.
Kaip patiekti ir vartoti šį vyną
Likus maždaug valandai iki to laiko, kai planuojate vynu vaišinti svečius, įdėkite jį į šaldytuvą. Jeigu dėsite su visa pakuote. Jeigu prieš tai planuojate vyną išpilstyti į ąsočius, vynui šaldytuve pabūti gali užtekti ir pusės valandos. Geriausia jį atvėsinti iki +8 – +10 laipsnių temperatūros. Tuomet vynas geriausiai atsiskleis, puikiai gaivins ir žavės savo skonio ir aromatinėmis natomis. per ilgai vyno laikyti šaldytuve nederėtų, nes per stipriai atšalęs, jis tiesiog užmaskuos kai kurias savo skonines savybes. Ir Jūs nepajausite viso jo žavesio.
Jeigu savo svečius planuojate vaišinti ir raudonu vynu, vakarą geriau pradėkite nuo baltojo ir tik tuo metu tiekite raudonąjį. Taip galėsite tinkamai įvertinti kiekvienos rūšies skonį.