Baltas sausas vynas TRABACCO Pecorino IGP – lengvas, gaivus su citrusinių vaisių atspalviais. Šio vyno gamybai buvo naudojamos Italijoje užaugintos Pecorino rūšies vynuogės. Šioms vynuogėms būdingi akacijų, jazminų, citrinų žiedų, geltonų vaisių ir riešutų aromatai. Kuriuos papildo abrikosų, persikų, kriaušių ir citrinų skoniai. Nedideli Pecorino vyno kiekiai gaminami kituose Italijos regionuose, tokiuose kaip Lazio, Tuscany ir Umbria, tačiau dauguma jų yra iš Marche ir Abruzzo.
Vynas itin tinka vasarą, maloniai atvėsina ir gaivina. O dėl savo patogios – net 5 litrų talpos, patogu renginiams, šventėms ar vakarėliams. Vyną belieka išpilstyti į mažesnes talpas, pavyzdžiui, ąsočius ir tiekti į stalą.
Baltas sausas vynas TRABACCO Pecorino IGP – koks maistas labiausiai dera su šiuo vynu?
Pecorino vynas labai gerai dera su Pecorino sūriu. Šiek tiek sūrus, riešutiškas, aštrus sūris ir vyno rūgštingumas padaro juos tikrai puikia pora. Taigi, tokiu deriniu galite pradėti vakarą. Kol svečiai laukia vakarienės, pavaišinkite juos sūriu ir vynu. O vakarienei patiekite žuvį arba midijas. Pastarosios – itin geras pasirinkimas smagiems vakarėliams. Kai didelis puodas midijų, pagardintų vyno ar grietinėlės padažu, statomas stalo viduryje. O visi svečiai į savo dubenis dedasi kiek širdis geidžia. Kartu mirkydami čiabatos ar bagetės riekelę. Arba užkąsdami belgiškomis bulvytėmis. Ir taure puikaus balto Pecorino vyno. Puikus laikas ir smagi vakarienė garantuota.
Kaip patiekti ir vartoti šį vyną
Prieš pilant į taures, šį vyną reiktų gerai atvėsinti. Ideali temperatūra – +8 +10 laipsnių. Tad prieš laukiant svečių, pakuotę įdėkite į šaldytuvą gerai valandai. Arba, jei vyną prieš tai išpilstysite į ąsočius – užteks ir pusės valandos. Svarbu vyno pernelyg stipriai neatšaldyti, nes labai šaltas jis tiesiog užmaskuos kai kurias savo skonines savybes. Ir Jūs negalėsite pajausti viso jo žavesio.
Jeigu vakarienei esate numatę ir raudonojo vyno ragavimą, jį palikite vėlesniam laikui. Vakarą pradėkite baltuoju. Kadangi raudonas vynas yra gerokai sodresnis ir intensyvesnis, po jo ragaujant baltąjį – tiesiog nepajusite visų pastarojo skoninių savybių. Todėl visuomet pravartu laikytis eiliškumo.