Sausas raudonas vynas DOVIZIA Montepulciano d’Abruzzo DOC – sodrus, su raudonos vyšnios likerio atspalviu. Pagamintas iš spalio pradžioje rankomis renkamų Montepulciano rūšies vynuogių. Kurios buvo užaugintos tiek saugomose parko vietose su kalvotomis vietovėmis, tiek netoli jūros esančiuose vynuogynuose. Brandintas 24 mėnesius. 12 mėnesių betoninėse talpyklose ir 12 mėnesių – didelėse medinėse statinėse. Ganėtinai stiprus, 14% vynas turtingas mėlynių ir gervuogių aromatais. Kartu su pikantiškomis prieskonių natomis, tokiomis kaip gvazdikėliai ir šiek tiek kario. Intensyvaus ir išraiškingo skonio, kupino uogų ir vaisių. Sodraus ir ilgai išliekančio. Nuostabiai tiks prie intensyvesnio, sunkesnio skonio patiekalų.
Sausas raudonas vynas DOVIZIA Montepulciano d’Abruzzo DOC – koks maistas dera su šiuo vynu?
Kadangi pats vynas turtingas labai sodriu ir išraiškingu skoniu, maistas, valgomas kartu su juo, turi neatsilikti. Kitaip, vynas jo skonius tiesiog užgoš. Todėl prie šio vyno tobulai tiks ėrienos, jautienos ar elnienos patiekalai. Tokie kaip jautienos steikas, ėriuko koja orkaitėje ar ant griliaus keptos elnienos dešrelės. Gaminami negailint sodrių ir aromatingų prieskonių, išraiškingų padažų. Vynas šiems skoniams leis geriau atsiskleisti. O maistas, savo ruožtų – padės pajausti visą vyno žavesį.
Jeigu nesate kepsnių gerbėjai, raudonas vynas puikiai tiks ir prie makaronų patiekalų. Gardintų Bolognese padažu. O galbūt – lasanjos. Šiltos, aromatingos ir kupinos tarpusavyje besimainančių skonių.
Kaip patiekti ir vartoti šį vyną
raudonas vynas, skirtingai negu baltas, neturi būti vėsinamas. Jis geriausias savo skonines savybes atskleis tuomet, kai bus į taures pilstomas kambario temperatūros – +18 – +20 laipsnių. Tokiu atveju, jis apdovanos skonio receptorius visa savo skonių palete. Žinoma, jei karštą vasaros dieną vyną patieksite lauke, gali tekti butelį trumpam įdėti į kibirėlį su ledu. Tik tam, kad švelniai atvėstų. Tačiau ne atšaltų. Šąlant kai kurios skonio natos tiesiog pasislėps ir Jūs nepažinsite viso vyno žavesio.
Tiesa, jei vakaro metu planuojama tiekti ir baltąjį vyną, pastarąjį reiktų tiekti pirmąjį. Ir tik po jo ragauti raudonąjį. Kadangi darant atvirkščiai, raudonojo vyno skonis burnoje paliks savo pėdsaką. Ir baltojo vyno pilno skonio tiesiog nebegalėsite pajausti.